Hoppa till sidans innehåll

Sweden Floorball Cup i Sundsvall

09 OKT 2020 10:56
Känner du suget efter att hänga med kompisarna och uppleva en riktigt rolig innebandycup igen? Ta chansen att förverkliga det! Nu är det nämligen åter dags att kora Sveriges bästa korplag i innebandy i cupen där både tjejer och killar kan vara med.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2020 10:56

Korpen Sundsvall är en av tiotalet arrangörer av Korpens nationella innebandycup, Sweden Floorball Cup. I potten ligger titeln som Sveriges bästa korplag i innebandy. Finalen spelas i år i IFU Arena i Uppsala den 29-30 januari 2020! 

 


Sista anmälningsdag 15 november eller
när våra tio platser till cupen är fyllda!

 

Den 22 november är det innebandyfest i Sundsvall!

Den 22 november är ditt innebandylag varmt välkomna till A-hallen i Sundsvall för att lira korpinnebandy. Vinnarna i Korpen Sundsvalls kval går direkt till riksfinalen i IFU Arena i Uppsala den 29-30 januari 2021. Dessutom lottas ytterligare ett lag vidare till finalen. Alltså lag har alla en finalchans! Vinnarlaget får förutom finalplatsen även ett resebidrag på 2000kr

Cupen spelas på fullstora innebandyplaner med sex spelare (inklusive målvakt) på planen i vardera lag. Matcherna är 2x12 minuter långa och döms av två domare.

Vilka får vara med?

Sweden Floorball Cup är Korpens nationella innebandycup där alla kan vara med. Licensierade spelare upp till distriktsnivå (som högst div 1 dam och div 2 herr) kan delta.

Hur långa matcher är det?

Matcherna spelas 2x12 minuter där sista minuten i andra perioden är effektiv tid, i övrigt är det rullande tid som gäller.

Vilka klasser kan vi anmäla oss till?

Det finns en herrklass och en damklass. Vi har begränsat antal platser och kan ta emot sammanlagt 10 lag. En klass genomförs endast om fyra lag finns anmälda till den. Sista anmälningsdag är 15 november, men anmälan stängs i förväg om vi fyllt upp alla platser innan det datumet.

Hur påverkar covid-19 pandemin turneringen?

Vi är väldigt måna om att förhindra smittspridning under turneringen och har därför anspassat arrangemanget samt sammanställt ett antal förhållningsregler som vi vill att varje spelare följer för att vi tillsammans ska kunna följa de regler och rekommendationer som finns. De kommer mailas ut vid anmälan samt anslås här inom kort.

Tre viktiga grunder är:

1. Spelare med symptom stannar hemma.

2. Håll avstånd mellan matcher och inga handskak föret eller efter match.

3.  På arenan får endast spelare och eventuella ledare som står på laguppställningen vara under cupdagen. Ingen publik/familj eller vänner får vara på plats.

Hur anmäler vi laget?

Vad kostar det?

Avgiften är 1500 för lag utanför Korpen Sundsvall och 800 för lag från Korpen Sundsvall. Avgiften inkluderar domaravgift.

Hur är det med reglerna?

Det är svenska innebandyförbundets regler som gäller, men vissa undantag. Nyfiken på vilka regler som gäller? 
Kolla in det här! 

Jag vill veta mer!

Kul! Kontakta Jörgen Grundström så berättar han gärna mer!
Mobil: 070-2245574
E-post:  This is a mailto link  

Vilka är de andra kvalorterna? 

Sweden Floorball Cup spelas på orter från Luleå i norr till Växjö söder.
Alla olika kvalorter hittar du information om på korpen.se.

Jag är nyfiken vad som händer på de andra kvalorterna!

I så fall rekommenderas turneringens Facebooksida. Där läggs bilder ut på vinnarlag, intervjuer med lag inför kvalorterna och så kan du följa med i resultatrapporteringen. 

Visst verkar detta alldeles fantastiskt roligt?

Se till att ditt lag är med. Anmäl laget senast 15 november!

Startade 1994

Sweden Floorball cup startade 1994 under namnet Jolly Cup och innebär att korpföreningar anordnar innebandyturneringar där vinnande lag samt ett lottat lag från varje kvalort går vidare till en nationell final
Skribent: Jörgen Grundström
E-post: This is a mailto link


Besökare från 27/11 2019

Postadress:
Korpförening Sundsvall - Korpen
Box 890
85124 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0704328666
E-post: sven.eklund@sundsval...