Hoppa till sidans innehåll

Padel


Padel kan beskrivas som en blandning av squash och tennis och spelas allt som oftast två mot två. Det är en perfekt motionsform för dig som gillar racketsport och uppskattar att spela i lag.

I Korpen Sundsvall kan du spela seriespel i padel.  Vi arrangerar seriespel på onsdagar. Serierna kommer att delas upp div1, div2 osv. Varje div inhåller 6st lag och efter 5st omgångar flyttas två lag upp och/eller två lag ner. 10st omgånger totalt. Vill du veta mer kan du klicka dig runt med hjälp av menyn. Seriespelet spelas i WAP Birsta Padel.

Kö/reservlista

Skicka i så fall ett mail till This is a mailto link. Om ett lag hoppar av så hör vi av oss. 

Spelklasser

Vi erbjuder öppen spelklass.

Antal matcher

Lagen spelar en match per vecka (uppehåll för sportlov, påsklov, och höstlov). Inomhus spelas totalt 10 matcher.

Upplägg

Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur lagen placerat sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Upp och nedflyttning mellan divisionerna görs en gång per säsong för att skapa så jämna matcher som möjligt.

Matchformat

Speltiden är 90 min.. Matcherna spelas i 3 set med Golden point. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.

Flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan. Om egen tid bokas så betlar ni den själva.

Boka egen tid

Matchen får spelas på en tid som lagen bokat själva. Mejla ny speltid så kan vi justera tiden i spelschemat. OBS! matchen måste spelas innan sista speltillfället inför upp och nedflyttning mellan divisionerna. 

Walkover

Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 400kr. Laget som drabbas av detta ska meddela kansliet så att vi kan fakturera det felande laget. Kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå.

Matchbollar

Hemmalaget står för bollar till match.

Resultatrapportering

Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat via medlemssystemet, senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Deltagare

Alla deltagare ska vara registrerade i laget och ha ett giltigt medlemskap i föreningen (350 kr/person/år). Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget.

Uppdaterad: 13 JUN 2022 12:52 Skribent: Andreas Fält
E-post: Adressen Gömd


Besökare från 27/11 2019

Postadress:
Korpförening Sundsvall - Korpen
Box 890
85124 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0704328666
E-post: sven.eklund@sundsval...